Llibret 2023 Foguera Baver – Els Antigons

Portada_llibret_baver_antigons_2022
Llibret 2022 Foguera Baver – Els Antigons
31 mayo, 2022
llibret 2024 Baver - Els Antigons
Llibret 2024 Foguera Baver – Els Antigons
22 mayo, 2024

Llibret 2023 Foguera Baver – Els Antigons

Castelló, València i Alacant, tres províncies que conformen la Comunitat Valenciana, germa- nes entre si, comparteixen una història en comú des de fa segles.

En aquesta ocasió, són 785 els anys que es compleixen des de la fundació de l’antic Regne de València, l’inici del qual seria donat per l’adveniment del rei Jaume I el Conqueridor a la capital del Túria per a iniciar la conquesta dels actuals territoris valencians, un fet que es prolongaria amb el pas dels anys mitjançant batalles i discrepàncies entre els regnes d’Ara- gó i Castella. A més, també es van complir el 2022 quaranta anys des de la promulgació de l’Estatut d’Autonomia Valencià, el qual regula els òrgans d’autogovern de la nostra naciona- litat històrica.

És per això que el present llibret explica aquells esdeveniments històrics esdevinguts des de la fundació del Regne fins a l’etapa democràtica, si bé es fa també especial menció a aquelles festivitats que, de llarg a llarg del nostre territori, han aconseguit la qualificació d’Interés Turístic Internacional, totes elles símbols de tradició de cadascuna de les seues localitzacions.

Tot això va acompanyat d’una gran selecció de fotografies amb les quals es pretén emfatit- zar encara més el sentit del monogràfic, servint també d’homenatge cap a aquelles perso- nes, fets històrics, festivitats i localitzacions de la nostra cultura pròpia, la dels valencians.

Descargar Llibret 2023

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *